2012-05-18 15:38:38• hírek • Szatmar.ro

Ilyés: Legfontosabb célom tovább javítani a szatmáriak életminőségén

"Az egyik legfontosabb dolgom a következő négy évben a szatmárnémetiek életminőségén javítani" - nyilatkozta Ilyés Gyula egy rádióinterjújában.

Szatmárnémeti egy átlagos romániai megyeszékhely, méreteit, múltját és lehetőségeit figyelembe véve egyaránt, viszont átlagon felüli a helyzete. Ha összességében nézünk rá, több statisztikai adatot, átfogó felmérést és összetett kimutatást veszünk figyelembe és nem egyoldalúan állunk hozzá, akkor Szatmárnémeti a 10-12-ik leglakhatóbb megyeszékhely Romániában, tehát életminőség terén mindenképpen jól áll! Arra fogok összpontosítani leginkább a következő négy évben, ami a hétköznapi emberek életét teljesebbé teszi, mint például a szabadidő-eltöltési lehetőségek bővítése, a turizmus fejlesztése, sportrendezvényekkel, szabadtéri eseményekkel gazdagítani a hétköznapokat és a hétvégéket.

Nagyon sokat dolgoztam a színházi élet és a komoly-, illetve a könnyűzenei élet jobbá tételén, fellendülőben van a szatmári sportélet, sikeres a városi kézi- és kosárlabdacsapat, megint van focicsapatunk, több az amatőrök, fiatalok számára is a sportolási lehetőség. Több a zöldövezete Szatmárnémetinek, mint az ország legtöbb városának, átlagon felül van a lakosságszám / parkosított területek aránya. Persze tudom, hogy szép parkból, tömbház melletti zöldövezetekből, játszóterekből sosem elég, úgyhogy minden lehetőséget kihasználok, hogy ezekből minél több legyen!

Ami ezen a téren megrekedt, az a strandolási lehetőségek biztosítása - aminek bonyolult története van -, de Hál' Istennek végre helyes vágányra került a szabadtéri strand sorsa is, illetve úgy érzem, hogy a biciklisek vannak egyelőre háttérbe szorulva, de a következő négy év jó alkalom lesz arra, hogy ezen a téren is továbblépjünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: